Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Miből lesz a cserebogár ? Tábor 2018

BESZÁMOLÓ

 

 

Az idei évben lehetőség nyílt arra, hogy tanulóinknak a nyári szünetben programokat szervezzünk. A gyerekek testi, lelki, szellemi fejlődéséhez szükség van új élmények szerzésére.

Előzetes tájékozódásunk eredményeként be kellett látnunk, hogy csak nagyon kevés gyermeket engednének el a szülei több napra, így úgy döntöttünk, hogy helyben szervezünk tábort, olyan programokat valósítunk meg, melyek értéket s élményt nyújtanak gyermekek számára. Fantasztikus élményt jelent egy új csapat részesének lenni és mekkora feltöltődést jelent kiszakadni a megszokott környezetből.

A tábort több szálon is meghirdettük: plakátokon, az ebédeltetések alkalmával, facebook-on. Több gyerekkel személyesen is beszélgettünk a várható programokról és kértük őket minél több társukat keressék fel a hírrel. Ennek eredményeként 15 tanuló jelentkezett a táborra.

Célok:

Célunk volt, hogy a gyermek minden perce le legyen kötve és ne legyen ideje unatkozni, ezért egy hétbe próbáltuk összesűríteni a lehető legtöbb sportprogramot, játékos vetélkedőt, ki mit tud? ,kulturális programok  kirándulást, kreatív és kézműves foglalkozást .
A programok során a felhőtlen jókedv, a vidámság került a középpontba. Az önfeledt szórakozás, a kötetlen beszélgetések, az érdekes programok biztosították a kellemes kikapcsolódást a gyermekek számára.

 

  • Az egymás iránti felelősségérzet erősítése.
  • Figyelem és összpontosítás fejlesztése.
  • Konfliktuskezelés, közösségi szellem fejlesztése.
  • Önbizalom erősítése.
  • A motiváló légkörben való csoportos együttlét a társas kompetenciák, különösen a kooperálás, empátia erősítése, kapcsolatteremtő képesség fejlesztése.
  • Összetartás és együttműködés erősítése.
  • Problémamegoldó készség fejlesztése.
  • A koncentráció készség javítása.

Ezeket a célokat vidám hangulatban, játékos feladatok megoldása során értük el. A gyerekeket, akik a megszokott, hétköznapi élethelyzetekből kilépve új kihívásokkal kerültek szembe, aktivitásra késztettük.

A programok megvalósításában együtt működtünk a Szülői Munkaközösséggel, a Gyermekjóléti Szolgálat munkatársaival, az iskolaorvossal és az Óvodával. A feladatokat mindenki örömmel vállalta, a közös munkát eredményesnek ítélte.